Kuřecí maso s arašídovou omáčkou
Suroviny
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 4 polévková lžíce Mléko kokosové
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 906.7 mg
- Vláknina 1261 mg
- Vitamín A 1261 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme arašídovou pomazánku, nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, šťávu z limetky, sůl a kokosové mléko a pomocí mixéru vytvoříme hladkou směs. Je-li potřeba, dosolíme či přidáme ještě šťávu z limetky. Omáčku dáme do mísy a přikryjeme fólií.
-
2
Rozkrájíme na proužky maso.
-
3
Rozdrcený česnek, thajskou rybí omáčku, sójovou omáčku, med a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a řádně promícháme. Vložíme maso a důkladně obalíme v marinádě. Zakryjeme a necháme v lednici aspoň půl hodiny.
-
4
Vyjmeme maso a napícháme samostatně na jehly na špízy. Z každé strany grilujeme asi 3 minuty, do změknutí masa.
-
5
Podáváme s arašídovou omáčkou.