Vaječné nudle s dary moře
Suroviny
- 250 g Nudle vaječné
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 8 ks Garnát obecný
- 4 ks Šalotka
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Hřebenatka
- 2 ks Olihně
- 1 hrst Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Zelí bílé - sterilizované
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 3 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 940.2 mg
- Vláknina 5503.1 mg
- Vitamín A 5503.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty, které podélně na hřbetu rozřízneme (hlavičku a ocas neodřezáváme). Válečky olihní obrátíme naruby a na vnitřních stranách vytvoříme křížem zářezy, a pak je nakrájíme na čtverce.
-
2
V hrnci uvaříme vaječné nudle ve vařící vodě, potom je slijeme a necháme okapat.
-
3
V pánvi WOK rozpálíme olej, přidáme šalotku utřenou sekáčkem naplocho, na podélné nudličky nakrájenou naťovou cibulku, česnek nakrájený na tenké plátky, 2 cm velký kousek zázvoru najemno nakrouhaný a sterilované zelí propláchnuté a nasekané. Restujeme asi 2 minuty. Potom přihodíme garnáty, olihně a napůl rozkrojené hřebenatky. Mezi jednotlivými druhy vždy vše opatrně promícháme a dusíme asi další 3 minuty.
-
4
Nakonec přilijeme ústřicovou a sójovou omáčku, přihodíme nudle a vše zamícháme. Přidáme rybí omáčku a anýzovou bazalku a podáváme.