Smažené rybí topinky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 150 g Bageta
- 100 g Cibule
- 10 g Hořčice
- 100 g Sezam - semena
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Bazalka
- 5 g Tymián čerstvý
- 5 g Oregano čerstvé
- 500 g Filé rybí
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Zázvor
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.6 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1488 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 397.8 mg
- Vláknina 12495 mg
- Vitamín A 12495 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety, bylinky a anglickou slaninu rozemeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí i strouhaným zázvorem. Bagetu nakrájíme na slabé plátky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, po celé ploše rozetřeme rybí směs a posypeme sezamem. Vše pevně přitlačíme a potřeme vejcem, opatrně vložíme na děrovanou naběračku potřenou stranou dolů a ve woku na rozpáleném oleji smažíme asi 4 minuty (do křupava). Takto postupně opečeme všechny porce, podáváme ozdobené plátkem citronu.