Polévka s krevetami a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 20 g Mouka kukuřičná
  • 300 g Chřest zelený
  • 40 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2585 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 215.4 mg
  • Vláknina 3777.5 mg
  • Vitamín A 3777.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu