Polévka s krevetami a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2585 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 113.8 mg
- Draslík 215.4 mg
- Vláknina 3777.5 mg
- Vitamín A 3777.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.