Rýže se slepičím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 32 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 309.2 mg
- Vláknina 4240.7 mg
- Vitamín A 4240.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.
-
2
Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru.
-
3
Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát.