Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Tuk rostlinný
  • 200 g Sýr akawi
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 72.9 mg
  • Vláknina 438.6 mg
  • Vitamín A 438.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme přípravou chlebového těsta. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

  • 2

    V době kynutí těsta připravíme sýrovou náplň. V misce smícháme sýry, najemno nasekanou omytou nať petrželky, jemně nakrájenou oloupanou cibuli a natvrdo uvařená, jemně rozsekaná vajíčka, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.

  • 4

    Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu