Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 46.6 mg
- Draslík 72.9 mg
- Vláknina 438.6 mg
- Vitamín A 438.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Začneme přípravou chlebového těsta. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
-
2
V době kynutí těsta připravíme sýrovou náplň. V misce smícháme sýry, najemno nasekanou omytou nať petrželky, jemně nakrájenou oloupanou cibuli a natvrdo uvařená, jemně rozsekaná vajíčka, podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.
-
4
Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.