Kebab z kuřete a libanonský salát
Suroviny
- 680 g Kuřecí prsa
- 25 g Petržel - nať
- 300 g Cizrna konzervovaná
- 35 g Máta
- 40 g Bulgur pšeničný
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 1215.6 mg
- Vláknina 10637.8 mg
- Vitamín A 10637.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 30 minut namočíme do vody 8 špejlí, pak na ně navlečeme očištěné kostky, o hraně asi 4cm, kuřecí prsíčka.
-
2
V misce promícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, mletý kmín, papriku, kurkumu a čerstvou mátu nasekanou najemno, přidáme kuřecí maso, přikryjeme potravinovou fólií, dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Po uplynutí doby maso vyjmeme, vložíme pod rozpálený gril na 6-8 minut, během grilování obracíme.
-
3
Jako přílohu připravíme libanonský salát tabouli. Vroucí vodou zalijeme, na 10 minut, sušenou drcenou pšenici (tzv. bulgur), pak scedíme a necháme pořádně okapat. Přesypeme do misky, přidáme tenké plátky jarní cibulky, zralá rajčata a malou neoloupanou okurku nakrájené na kostky, propláchnutou konzervovanou cizrnu, čerstvě nasekanou petrželovou nať a mátu, pepř a sůl. Po důkladném promíchání pokapeme citronem.