Rýže s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 20 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 127.8 mg
- Vláknina 6750 mg
- Vitamín A 6750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme a namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté několikrát propláchneme studenou vodou.
-
2
50g másla necháme rozehřát, přilijeme vývar a uvedeme k varu. Do vařícího se vývaru přisypeme rýži, sůl a vaříme do úplného vstřebání tekutiny.
-
3
Uvařenou rýži smícháme s hráškem, posypeme vločkami krájeného másla. Vše přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet na teplém místě.