Rýže s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 127.8 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme a namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté několikrát propláchneme studenou vodou.

  • 2

    50g másla necháme rozehřát, přilijeme vývar a uvedeme k varu. Do vařícího se vývaru přisypeme rýži, sůl a vaříme do úplného vstřebání tekutiny.

  • 3

    Uvařenou rýži smícháme s hráškem, posypeme vločkami krájeného másla. Vše přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet na teplém místě.

Komentáře k receptu