Indická ryba na rožni
Suroviny
- 6 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Mango
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Zázvor celý
- 10 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Kapr obecný
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1041 mg
- Vláknina 4063.5 mg
- Vitamín A 4063.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra zalijeme šťávou vymačkanou z citronu a přidáme špetku soli. Následně rybu zařízneme po obvodu. V míse si smícháme zázvor, zelené chilli papričky, česnek, hořčici, kmín, koriandr, sůl a nasekané mango a mouku. Celou směs důkladně rozemeleme.
-
2
Rybu ve směsi pečlivě vyválíme po obou stranách, poté ji odložíme na 3 hodiny do lednice. Na pánvi si rozpálíme olej a rybu v něm osmahneme po obou stranách, po dobu pěti minut. Následně rybu osušíme a necháme ji dopéct na rožni, dokud nezezlátne.