Pikantní kečup
Suroviny
- 60 g Protlak rajčatový
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Víno portské
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.2 mg
- Vláknina 1462.6 mg
- Vitamín A 1462.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozemeleme oloupanou cibuli a česnek a smícháme je s worcesterem, chilli kořením, cukrem, solí a tabascem a rajčatovým protlakem. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podléváme rajčatovou šťávou.
-
2
Nakonec do hotového, vychladlého kečupu vmícháme portské víno.