Chlebový indický nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 379.9 mg
- Vláknina 16354.5 mg
- Vitamín A 16354.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
-
2
Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
-
3
Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
-
4
Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.