Chlebový indický nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 40 g Pistácie
  • 6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 3 ks Kardamom
  • 3 dl Voda pitná
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 1.75 dl Mléko zahuštěné slazené
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1.05 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 379.9 mg
  • Vláknina 16354.5 mg
  • Vitamín A 16354.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.

  • 2

    Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.

  • 3

    Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.

  • 4

    Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu