Křupavá pečená kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1708 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 159 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 11.7 mg
- Vláknina 89.3 mg
- Vitamín A 89.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř.
-
2
Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme.
-
3
V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme.
-
4
Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
-
5
Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut.
-
6
Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme.
-
7
Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin.