Tabbúlé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 837.3 mg
- Vláknina 17984.8 mg
- Vitamín A 17984.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme asi 15 minut zvolna vstřebat vodu a nabobtnat. Potom přilijeme olej a citronovou šťávu, opepříme a promícháme.
-
2
Těsně před podáváním do bulguru vmícháme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Směs upravíme na talíře na omyté salátové listy a ozdobíme omytými, na kostky nakrájenými rajčaty.
-
3
Ihned podáváme.