Mleté hovězí maso v tortilách
Suroviny
- 325 g Kukuřice sladká v nálevu
- 20 g Koriandr
- 150 g Hovězí maso mleté
- 200 g Salát ledový
- 1 kávová lžička Kayenský pepř
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Limetka
- 4 ks Tortilla
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 388 mg
- Vláknina 10445 mg
- Vitamín A 10445 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu.
-
2
Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme.
-
3
V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple.
-
4
Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky.
-
5
V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly.
-
6
Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru.