Mexická tortilla s treskou a zelím
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 80 g Omáčka hot salsa
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Limetka
- 8 ks Tortilla
- 0.25 ks Zelí hlávkové červené
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1241 kcal
- Sacharidy 226 g
- Tuky 21 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 225 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 1571.5 mg
- Vláknina 65744.2 mg
- Vitamín A 65744.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si tresku. Na míse posypeme maso polovinou mletého římského kmínu, oregana, chilli koření a pokrájeného česneku. Tresku poté obalíme v mouce. Obalené tresčí maso po částech orestujeme na oleji. Maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
-
2
Tence pokrájené zelí smícháme se zbylým oreganem, česnekem, římským kmínem a chilli kořením. Do zelí vmícháme šťávu z limetek, sůl a ostrou omáčku podle výběru.
-
3
Placky zahřejeme na suché pánvi. V průběhu ohřívání placky zastříkneme vodou. Hotové placky odložíme a držíme v teple.
-
4
Každou placku naplníme směsí ryby a zelí. Směs posypeme posekaným koriandrem, drobně sekanou cibulí a salsou. Směs do placky zabalíme a podáváme.