Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 78.9 mg
- Vláknina 11408.1 mg
- Vitamín A 11408.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté kapustičky scedíme a necháme okapat.
-
2
V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, které jsme nakrájeli nadrobno. Vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli usmažit jíšku. Jíšku usmažíme světlou, zašleháme do ní slepičí vývar a na mírném plameni asi 10 minut vaříme. Do hotové omáčky vmícháme česnekovou sůl, pepř a okapané kapustičky. Povaříme zhruba 2 minuty.