Polentový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Polenta
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Podmáslí kysané 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 136.2 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 5985 mg
  • Vitamín A 5985 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 200C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.

  • 2

    Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu