Makrely plněné brusinkami
Suroviny
- 450 g Makrela obecná
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Brusinky
- 2.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 0.2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 37 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 119.2 mg
- Draslík 129.2 mg
- Vláknina 12472.4 mg
- Vitamín A 12472.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné makrely podélně rozřízneme, odstraníme páteř.
-
2
V misce smícháme nasekané brusinky se strouhankou, sardelovou pastou a rozpuštěným máslem. Přidáme koření chilli, sůl a pepř.
-
3
Připravenou směsí naplníme ryby, rozložíme je na pomaštěný alobal, který jsme položili na plech. Alobal dobře uzavřeme. Makrely pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.
-
4
Pokrm podáváme přímo z alobalu s bramborami nebo s chlebem.