Marocký čočkový salát
Suroviny
- 20 g Hrozinky
- 100 g Čočka červená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Pepř kajenský
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Fíky čerstvé
- 1 ks Lilek
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 10 ks Rajčata Cherry
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Hummus
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 19 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1625.3 mg
- Vláknina 48788 mg
- Vitamín A 48788 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku uvaříme podle návodu na obalu.
-
2
Všechnu zeleninu (batáty, lilek, cuketa, mrkev) nakrájíme na menší kostky. Smícháme je se lžící olivového oleje, kmínem, skořicí, solí, pepřem a pečeme 25 minut na 180 °C.
-
3
Cherry rajčata přepůlíme a fíky nakrájíme na malé kostičky.
-
4
Připravíme si dresink: smícháme lžíci olivového oleje, javorový sirup, hummus a citronovou šťávu.
-
5
Pečenou zeleninu promícháme s čočkou, ozdobíme cherry rajčaty, fíky a rozinkami, posypeme sezamovými semínky a petrželkou a zakápneme dresinkem.