Lilkové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 530.1 mg
  • Vláknina 11427.5 mg
  • Vitamín A 11427.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme.

  • 3

    V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku.

  • 4

    Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem.

Komentáře k receptu