Telecí játra po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 44 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1350 mg
- Draslík 1316.2 mg
- Vláknina 1842.4 mg
- Vitamín A 1842.4 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolená játra opečeme po obou stranách na oleji.
-
2
Přidáme nasekaný česnek a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Dusíme na mírném ohni, až cibule zesklovatí.
-
3
Nakonec pokrm posypeme mletou paprikou.
-
4
Podáváme jako minutku se suchou rýží nebo s hranolkami.