Florentské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 161.1 mg
- Draslík 328 mg
- Vláknina 1311.3 mg
- Vitamín A 1311.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.
-
2
Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.
-
3
Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.
-
4
Podáváme s jemnými noky.