Florentské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 161.1 mg
  • Draslík 328 mg
  • Vláknina 1311.3 mg
  • Vitamín A 1311.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme na okrajích a osolíme. Každý plátek protkneme 2 proužky slaniny.

  • 2

    Roštěnky opečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Mírně je podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru a nasekaný česnek. Za občasného obracení dusíme doměkka.

  • 3

    Šťávu zahustíme zálivkou ze zbylého vína a 1/2 lžičky Solamylu. Necháme přejít varem a nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru.

  • 4

    Podáváme s jemnými noky.

Komentáře k receptu