Skopová žebírka s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4094 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 233 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 441 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1487 mg
- Draslík 227.4 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kroužky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlkroužky.
-
2
Od žebírek odsekneme páteřní kost a u žeberní kosti je nařízneme. Lehce je naklepeme, osolíme a opékáme na oleji asi 4 minuty na každé straně.
-
3
Na druhé pánvi dusíme na oleji připravené papriky a cibuli bez podlévání. Ke konci přilijeme trochu worcesteru.
-
4
Žebírka podáváme obložená připravenou zeleninovou směsí, jako příloha jsou vhodné opečené brambory.