Skopová žebírka s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 8 ks Skopová žebra
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4094 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 233 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 441 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1487 mg
  • Draslík 227.4 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kroužky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlkroužky.

  • 2

    Od žebírek odsekneme páteřní kost a u žeberní kosti je nařízneme. Lehce je naklepeme, osolíme a opékáme na oleji asi 4 minuty na každé straně.

  • 3

    Na druhé pánvi dusíme na oleji připravené papriky a cibuli bez podlévání. Ke konci přilijeme trochu worcesteru.

  • 4

    Žebírka podáváme obložená připravenou zeleninovou směsí, jako příloha jsou vhodné opečené brambory.

Komentáře k receptu