Piškotová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 832.7 mg
  • Vitamín A 832.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bábovkovou formu předem vymažeme a vysypeme, aby těsto čekáním nekleslo.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech zašleháme cukr, vmícháme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku, kterou jen rozprašujeme po povrchu a stěrkou obracíme. Nakonec vmícháme tekuté máslo.

  • 3

    Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu