Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 504.9 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.

  • 2

    Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo se špagetami.

Komentáře k receptu