Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 42 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 504.9 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.
-
2
Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.
-
3
Podáváme s rýží nebo se špagetami.