Francouzská celerová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 720.6 mg
- Vláknina 7576.3 mg
- Vitamín A 7576.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer a brambory dáme vařit zalité do roviny vodou. Osolíme a přidáme polovinu másla. Po uvaření vše prolisujeme nebo umixujeme.
-
2
Přilijeme vývar z kostí a přidáme nasekanou celerovou nať.
-
3
Rohlíky nakrájíme na nudličky, nasucho je opražíme, přidáme zbylé máslo a vše promícháme. Podáváme je zvlášť jako vložku do polévky.