Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 27 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 24.9 mg
- Draslík 120 mg
- Vláknina 6359.8 mg
- Vitamín A 6359.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 144.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
-
3
Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.