Aljašská treska na egyptský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Treska aljašská
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 500 g Pórek
  • 300 g Rajčata
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Česnek
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1693 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84.2 mg
  • Draslík 779.2 mg
  • Vláknina 2699 mg
  • Vitamín A 2699 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a opečeme na tuku.

  • 2

    Přidáme na malé kousky nakrájený pórek, zastříkneme vodou a částečně podusíme.

  • 3

    Potom přidáme na kousky nebo na plátky nakrájená rajčata, pokrm přisolíme, přidáme máslo a za občasného promíchání dodusíme.

Komentáře k receptu