Telecí přírodní pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 587 mg
  • Vláknina 865.8 mg
  • Vitamín A 865.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, osolíme a na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran. Přidáme omytou neoloupanou cibuli, trochu podlijeme a vložíme do středně vyhřáté trouby.

  • 2

    Během pečení maso podléváme výpekem. Když je maso pečené, zaprášíme výpek moukou a krátce podusíme.

  • 3

    Maso nakrájíme na porce, podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.

Komentáře k receptu