Uzené maso s brambory a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 99.7 mg
- Draslík 730.4 mg
- Vláknina 10700.2 mg
- Vitamín A 10700.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory a maso nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
-
2
Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme sádlem, pokryjeme plátky brambor, opepříme, pokmínujeme a trošku osolíme. Na brambory položíme slabé plátky masa, na ně rozložíme zelí a vše zalijeme smetanou.
-
3
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme.