Uzené maso s brambory a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 500 g Vepřová uzená plec
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 99.7 mg
  • Draslík 730.4 mg
  • Vláknina 10700.2 mg
  • Vitamín A 10700.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory a maso nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme sádlem, pokryjeme plátky brambor, opepříme, pokmínujeme a trošku osolíme. Na brambory položíme slabé plátky masa, na ně rozložíme zelí a vše zalijeme smetanou.

  • 3

    Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme.

Komentáře k receptu