Vepřová kolena smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 68 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 462.4 mg
- Vláknina 17322.4 mg
- Vitamín A 17322.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
-
2
Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
-
3
Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
-
4
Smažíme po obou stranách dozlatova.
-
5
Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.