Segedínský guláš z vepřového masa

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 250 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 166.6 mg
  • Vláknina 3325.4 mg
  • Vitamín A 3325.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3212.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme.

  • 2

    Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka.

  • 3

    Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Komentáře k receptu