Segedínský guláš z vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 166.6 mg
- Vláknina 3325.4 mg
- Vitamín A 3325.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3212.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme.
-
2
Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka.
-
3
Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
-
4
Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem.