Úhoř pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1042 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 66 g
- Sodík 97747 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 8350 mg
- Vitamín A 8350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokud máme úhoře mladého, nestahujeme jej. Staršího úhoře pověsíme za hlavu, kůži okolo hlavy nařízneme a směrem dolů stáheneme. Následně úhoře nakrájíme na dílky zhruba 6 cm dlouhé, osolíme, posypeme šalvějí a vložíme na rozehřáté máslo. Během pečení úhoře podlijeme vývarem, zakapeme citrónovou šťávou a často poléváme vypečenou šťávou. Na závěr úhoře posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme do červena.
-
2
Jako přílohu podáváme opečené brambory a saláty.