Štika pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 46.5 mg
- Vláknina 2447 mg
- Vitamín A 2447 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze štiky odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo, štiku na něj vložíme a během pečení štiku často potíráme máslem.
-
4
Štiku podáváme posypanou petrželovou natí.