Bucatini s rajčaty a cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 150 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 125 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 14250 mg
  • Draslík 370.7 mg
  • Vláknina 5426.5 mg
  • Vitamín A 5426.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka,dáme na velkou pánev na rozpálený olej a pět minut restujeme.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a dalších pět minut restujeme.Dále přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a deset minut vaříme.Přilijeme suché červené víno,ochutíme solí a pepřem a deset minut vaříme.Přiklopíme a vaříme asi hodinu za stálého míchání.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a dáme do nahřáté servírovací mísy.Přelijeme omáčkou,dobře promícháme.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu