Husí drůbky zadělávané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1762 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 96907 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 95.7 mg
- Vláknina 7736.3 mg
- Vitamín A 7736.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí drůbky očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Později přidáme kořenovou zeleninu s cibulí.
-
2
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Omáčku okořeníme muškátovým květem a petrželovou natí a povaříme 10 minut.
-
3
Drůbku rozdělíme v kloubech, krk rozstříháme, ze žaludku odkrojíme tuhé části a nakrájíme na plátky. Maso v omáčce povaříme ještě 5 minut.