Vepřové kotlety pečené na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 400.5 mg
  • Vláknina 1131.3 mg
  • Vitamín A 1131.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme moukou.

  • 2

    Opečeme na rozehřátem oleji z obou stran a vyjmeme na nahřátý talíř.

  • 3

    Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, krátce osmahneme, vložíme kotlety, podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podléváme vodou nebo vývarem a výpekem poléváme kotlety.

  • 4

    Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu