Vepřové kotlety plněné párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2167 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 383.1 mg
- Vláknina 4321.3 mg
- Vitamín A 4321.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Silnější kotlety opláchneme, rozřízneme naplocho až ke kosti, lehce naklepeme, vnitřní část osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme čtvrtinou párku a půlkou okurky. Okraje spojíme párátkem.
-
2
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a moukou poprášené kotlety z obou stran opečeme. Podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme za občasného podlití doměkka. Během dušení kotlety obrátíme.
-
3
Podáváme s brambory nebo dušenou rýží a kompotem.