Roláda z bůčku s mletým masem
Suroviny
- 750 g Vepřové maso libové
- 200 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2647 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 201 g
- Sodík 8611 mg
- Bílkoviny 172 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 1026.8 mg
- Draslík 335.7 mg
- Vláknina 16689 mg
- Vitamín A 16689 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18979.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme s vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a maizenu.
-
2
Bůček omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Potřeme do tří čtvrtin mletým masem a nařídko usmaženými vejci. Do středu vajíček položíme okurky, stočíme do rolády, převážeme nití, posolíme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka.
-
3
Během pečení podléváme výpekem a horkou vodou.
-
4
Podáváme s brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem.
-
5