Žemlové knedlíky v hrníčkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1765 kcal
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 539.7 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko rozmícháme se žloutky a solí, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme stát, až se všechno mléko vsákne. Potom do nich vmícháme polovinu mouky, sníh a zbytek mouky.

  • 2

    Těsto rozdělíme do čtyř čtvrtlitrových hrnků, vymazaných tukem a vložíme je do hrnce s vařící vodou.

  • 3

    Zakryjeme pokličkou a vaříme 35 minut.

Komentáře k receptu