Rajčatová bez jíšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 409.4 mg
- Draslík 1361.9 mg
- Vláknina 12420 mg
- Vitamín A 12420 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme 2 stroužky česneku a necháme rozvařit. Přecedíme a rajčata do omáčky prolisujeme.
-
2
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme a přidáme do omáčky.
-
3
Hotovou omáčku zjemníme žloutkem rozmíchaným ve dvou lžících smetany.
-
4
Nevaříme jen prohřejeme.