Sicilská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 62.6 mg
- Draslík 932.5 mg
- Vláknina 10615 mg
- Vitamín A 10615 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
-
2
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme.
-
4
Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.