Rajčatová s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ovesné vločky
  • 30 g Tuk
  • 30 g Mouka ječná
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 101.6 mg
  • Vláknina 4739.5 mg
  • Vitamín A 4739.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, tuku a cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, opepříme, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme.

  • 2

    Přidáme vločky, uvaříme doměkka a prolisujeme. Přidáme protlak a krátce povaříme.

  • 3

    Osolíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a pažitku.

Komentáře k receptu