Kapr dušený na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 37 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 419.1 mg
- Vláknina 2370 mg
- Vitamín A 2370 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 113 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.
-
2
Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.
-
3
Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.
-
4
Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.
-
5
Ihned podáváme.