Jihočeský kapr na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 539.6 mg
- Vláknina 940 mg
- Vitamín A 940 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce.
-
2
Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a podusíme.
-
3
Šťávu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme.