Třeboňský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 79.1 mg
- Draslík 477 mg
- Vláknina 714 mg
- Vitamín A 714 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku ji dorůžova osmahneme, přidáme mletou papriku, krátce ji zpěníme, přidáme lečo a vše podusíme.
-
3
Porce kapra osolíme a po obou stranách opečeme v horkém tuku. Vložíme je do připraveného základu a společně podusíme. Podle potřeby přisolíme.
-
4
Nakonec přidáme máslo a ještě krátce podusíme.