Hrachová z mladého hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 17.8 mg
- Draslík 250 mg
- Vláknina 7130 mg
- Vitamín A 7130 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.
-
2
Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.
-
3
Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.