Hrachová z mladého hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.33333 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Hrachové lusky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 250 mg
  • Vláknina 7130 mg
  • Vitamín A 7130 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.

  • 2

    Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.

  • 3

    Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.

Komentáře k receptu