Fazolková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1219 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 94 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 553.2 mg
- Draslík 847.3 mg
- Vláknina 22720 mg
- Vitamín A 22720 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z poloviny mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme.
-
2
Těsně před dovařením přidáme do polévky cibuli nakrájenou najemno a osmahnutou na tuku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem.
-
3
Již nevaříme, jen prohřejeme.
-
4
Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.
-
5