Čočková s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 100 g Zelí kysané
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 538.1 mg
  • Vláknina 25417.4 mg
  • Vitamín A 25417.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku předem probereme, propláchneme a namočíme do vody. Uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme a přidáme k čočce.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou cibulovou jíšku.

  • 3

    Polévku jíškou zahustíme a ještě asi 10 minut povaříme.

  • 4

    Hotovou polévku opepříme, osolíme a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu