Čočková s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 538.1 mg
- Vláknina 25417.4 mg
- Vitamín A 25417.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku předem probereme, propláchneme a namočíme do vody. Uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme a přidáme k čočce.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou cibulovou jíšku.
-
3
Polévku jíškou zahustíme a ještě asi 10 minut povaříme.
-
4
Hotovou polévku opepříme, osolíme a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.