Játra v alobalu s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 373.2 mg
- Draslík 565.7 mg
- Vláknina 7439.5 mg
- Vitamín A 7439.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté plátky jater osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
-
2
Omytá jablka nakrájíme na plátky, zalijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a podusíme.
-
3
Na alobal položíme játra, na ně navršíme podušená jablka, přelijeme vypečenou šťávou z jater a dobře zabalíme.
-
4
Zapečeme v troubě na mřížce nebo na plechu.